Diamond Crochet Bag

883 Views 0 Liked

Oooooh ik word altijd zo enthousiast van een mooi patroon zoals de diamant of te wel de wieber motieven.

 

Laatst liep ik tegen een héél groot probleem aan…… je kent het wel…… je gaat een weekend weg en je wilt zo ongeveer AL je haakprojecten meenemen, want stel je voor dat je zonder komt te zitten.

Tja probleem nummer 1…… TAS TE KLEIN. Hhhmmmmmzzzz daar moest maar eens een oplossing voor komen.

 

1 bol Candy

1 haaknaald maat 3 mm en deze dame ging aan de slag.

Maar wat in vredes naam….. ik ben gaan denken en denken gaan zoeken tussen mijn notities en creaties die ik al eerder heb gemaakt en merkte dat de Wiebertjes jurk nog steeds een doorslaand succes is. Idee geboren… probleem….. hoe ga ik starten.

Okay ik wou dat de tas rond ging worden en bijna de vorm van de Doily Handbag zou krijgen maar dan veeeeeel groter, want ja, alles MOET er in passen.

Ik startte simpel met en rondje en bouwde de wieber motief op…. Ja ja ik kon gaan uithalen. Leek nergens op. Een grote golf partij en ja, de tas mag gerust mee naar het strand maar hoeft er niet uit te zien als een haak ongeluk.

 

Opnieuw gestart en toch wat meer in de basis gehaakt en ja het patroon was geboren. Toen liep ik aan tegen het feit….. hoe creëer ik nog een wieber motief erbij en daarbij denkenden dat het haakwerk NIET maar dan ook NIET mag gaan krullen. Manlief… haak toch gewoon een wieber erbij.

Heerlijk hoe simpel mijn man denkt, maar hij had wel gelijk. Soms denk je ingewikkelder dan nodig is en heb zijn advies opgevolgd. Warempel het werkte ook nog goed. Ha ha ha ha chapeau voor man.

 

Zoon lief helemaal verliefd op mijn haaktas.

Oooohhh mamma, ik hou van die kleuren, dat zijn mijn lievelings kleuren.

Heerlijk als je man en je kind zo enthousiast worden van een creatie. Dan weet ik dat ik op de goede weg ben.

 

Tas zover doorgehaakt en de bol begon al snel te slinken.

Randje eraan gehaakt, koordjes gehaakt en door geregen. Nee het werd echte en Paarse aardbei.

Uithalen. Ja ja dames ook ik mag wel eens uithalen.

 

Koordjes toch weer alleen aan de zijkanten doorgehaald en gestrikt.

Breede band gehaakt en deze vast genaaid precies tussen de gestrikte koorden in.

Mooi…. Nu het volgende “probleem” op zien te lossen.

De tas is geen handtas en hoeft niet zozeer volledig te sluiten maar mag wel de boel bij elkaar houden. Ja je voelt het al aankomen. 2 dagen geknutseld en gefrutseld en uiteindelijk de oplossing gevonden wat ook nog leuk oogt.

 

Hierbij de Diamond Crochet Bag.

 

Ik hoop dat jullie net zoveel plezier gaan beleven met deze tas en dat hij jullie héél veel haak momentjes mag gaan geven.

 

Door op deze foto hier onder te klikken kom je bij de site van PollyPruts.nl uit en kun jij jouw eigen pakket samen stellen.

Je krijgt dan het patroon gestuurd per email op 7 juni 2018

 

Lieve groetjes en tot de 7de van Juni.

 

Doris

 

 

 

Leave a comment

Log in to post comments

Latest posts